, , , , ,

    Túrósajtok receptúrái

       
       Caprino
    Kecskesajt az Olaszországi Piemont régióból. Neve a capra, azaz a kecske szóból
    származik, hasonlatosan a francia chevre elnevezéshez. Nagyon sokféle 
    kecskesajt készül ezen a néven. 
     
    Két fő típust különböztetünk meg: a      ...     >>>>
      Chevre 
    Franciaországban csak egyszerűen a friss krémes kecskesajtot jelenti.                      
    Számtalan változatát ismerjük.
    Vannak friss és érlelt változatai.
    A friss chevrét gyakran ízesítik fűszernövényekkel, de kínálhatják 
    akár gyümölccsel is.      
        >>>>
       Valencay
    Franciaországból származó penésszel érlelt lágy kecskesajt.   Napjainkban 
    már sokszor készítik tehéntejből is. Kicsi, csúcs nélküli piramis forma.                       
    Súlya 20-25 dkg, kérge vékony, erős. felülete lehet natúr 
    vagy hamuval bevont.
      >>>>